Ta prijeten dom ob morju govori o lažjem življenju in družinskem času

Ta dom ob vodi Whangārei je bil izdelan za enostavno življenje, tesne povezave z naravo in uživanje časa z družino

Potem ko sta v Onerahiju vzgojila svojo družino, je osupljivo pristaniško predmestje Whangarei, Helen in Kevin Thorne hrepenelo po preprostejšem življenju. Ko se je upokojevala, je par predvidel več časa, namenjenega stvarem, ki jih imajo radi, kot pa vzdrževanju velikega doma. Ko so sosednje posestvo prišle na trg, so naredile skok vere in s pomočjo prijateljev in družine zgradile dom svojih sanj.

"Ko je nepremičnina poleg nas prišla na trg, smo skočili na priložnost za nakup in gradnjo, " se spominja Helen. "Območje smo dobro poznali in ljubili severni vidik s pogledom na pristanišče. Odločitev je bila lahka in naravna. "

Na posestvu je stala majhna bahta, v kateri sta Helen in Kevin sprva živela, da bi razumela kraj in bila med načrtovanjem blizu. Izzivi njihovega mesta, ki so vključevali strmo pobočje in slabo kakovost tal, so odtehtali enostaven dostop do rive, bližnjih lokalnih parkov in kolesarske poti do mesta.

"Zelo radi kolesarimo v mesto na kavo in uživamo v vsakodnevnih sprehodih s svojim psom, Meg, " pravi Helen. "Območje je krasno, ko nas obiskujejo družina in vnuki, z blatom čez cesto in lokalnim parkom blizu."

Kratek povzetek

V letu 2014 je z novim odkupljenim oddelkom in njihovim nekdanjim domom prodal lokalni arhitekt Felicity Christian in načrtovanje se je začelo. "Kratka informacija je bila, da je bil slog sodoben, a ležeren in sproščen, z obalno vibro, " pravi Helen. »Obožujemo tople in naravne lese ter oblikovano, preprosto barvno paleto. Želeli smo, da je v našem novem domu enostavno živeti. "

Zgradba

Gradnja hiše je bila resnično družinska zadeva, saj je glavnino dela opravil sin Bryce, Kevin si je pomagal pri načrtih in upravljanju ter snaha Annwen tesno sodelovala s Heleno v notranjosti.

Rezultat je presegel vsa pričakovanja. Dom svetel in svetel, izžareva toplino in najbolj uživa v razgibanem pogledu na pristanišče. Čeprav je dom velikodušen, se ne počuti pretirano veliko in je dobro premišljen za svoje stanovalce - znak uspešnega oblikovalskega podaljška.

Kuhinja v zgornjem nadstropju vključuje pametno integrirano jedilno mizo in sedežni klopi. Kuhinja je dovolj prostorna, da postane življenje in duša doma, ko obiskuje razširjena družina, hkrati pa za par ni prevelika. Stena omar od tal do stropa skriva aparate in se izogiba potrebi po ločeni shrambi butlerja.

Jedilnica daje prostor majhni zaščiteni palubi, ki je idealno mesto za jutranjo kavo. Sosednji bivalni prostor v celoti izkorišča pogled na pristanišče in je prijetno vremensko mesto, s katerega lahko opazujete morje.

Ta zgornja raven vključuje tudi dostop do garaže in glavni apartma, zaradi česar je popoln za par - skoraj kot stanovanje. Dodaten bonus doma je spodaj, ki je napol samostojen, kar omogoča, da lahko kadarkoli zabavajo prijatelje in družino.

Slog

Preprosta paleta toplih sivih in zelenih dopolnjuje čudovita lesena tla in zaključke, Annwen-ov notranji dizajn pa je izbiro tkanin in pohištva polepšal.

»Annwenova pomoč pri notranjih odločitvah je bila neprecenljiva; To nam je preprečilo odločitve, ki smo jih ugibali in nam skozi celoten proces dala jasno vizijo, «pravi Helen.

Pameten dodatek k dizajnu, kot sta pograd za babice in razkošna kopalnica za goste, pomeni, da ima par vsestranski dom za vse življenjske dobe. Z več prostega časa, ki jim je na voljo, uživajo v svoji vsakodnevni rutini in priložnosti, da gostijo družino in prijatelje.

"Najboljše čase imamo družino skupaj, " pravi Helen. »Radi jih imamo blizu, zlasti za posebne priložnosti in praznovanja. Radi imamo in uživamo v svojem domu in vsak dan štejemo srečo. "


Besede : Tina Stephen. Avtor fotografije : Helen Bankers.


Ta članek je bil prvič objavljen v vašem domu in vrtu . Spremljajte YHG na Instagramu , Facebooku in se za navdih med težavami prijavite na dvotedenski e-poštni naslov .

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here