Alex in Corban spremenita razpadlo tovarno v nov kul prostor

Alex in Corban Walls so to razkrojljeno tovarno spremenili v lahkoten in zračen pisarniški in trgovski prostor z nepričakovanimi materiali - in vedri barvami

Problem

+ Prostori so bili stara, razpadajoča tovarna, ki je imela spredaj zelo majhen trgovski prostor in grozljivo postavitev z veliko
majhne in nepotrebne sobe.

+ Vse v notranjosti je bilo pobarvano svetlo roza, prostor pa je bil prepun trgovskih regalov.

+ Proračun za obnovo tako velikega prostora je bil omejen.

Rešitev

+ Spremenili smo postavitev, da smo ustvarili sprednjo veliko maloprodajno trgovino, in naredili popolno prenovo tovarniške površine zadaj, da smo ustvarili odprt pisarniški prostor in distribucijski center za naše trgovine Alex & Corban.

+ Celotni notranjosti smo dali svežo barvo, barvanje sten in tal v Duluxu 'Okarito'.

+ Zmanjšali smo stroške, kadar koli bi lahko, tako da smo se spretno z materiali in zanašali na barvo, da bi naredili največjo razliko.

Alex in Corban spremenita razpadlo tovarno v nov kul prostor

Z rastjo naših maloprodajnih trgovin in družine Alex & Corban v zadnjem letu smo bili na lovu za novim sedežem, ki bi lahko opremil skladišče, pisarniške prostore, fotografski studio in, če bomo imeli srečo, novo trgovino trgovina. Bilo je veliko vprašati samo za eno lokacijo, toda ko smo se spopadli s to zapuščeno tovarno v Birkenheadu v Aucklandu, le pet minut vožnje od doma, ni bilo mogoče videti priložnosti, ki jih ponuja prostor.

Pred tem je bil uporabljen dolg seznam drugih podjetij, in videti je bilo, da je vsako od njih dodalo več prostorov, da bi poskušalo prikriti dejstvo, da potrebuje res dobro prenovo (ugibamo, da je nihče ni hotel prevzeti na tveganje!). Toda videli smo, da bi bila nekaj kratkoročnih bolečin naša dolgoročna pridobitev s tem prostorom.

Zunanjost

Zunanjost stavbe je bila zelo propadajoča, za skrivanje razpadajočega ometa in barve pa so uporabljali oznake in plošče. Naš načrt je bil, da to stavbo spremenimo v našo vodilno trgovino, zato smo si morali prizadevati, da bi zunanjost postala ostra in pripravljena na drobno.

Ker je bil proračun tesen, si nismo mogli privoščiti menjave vseh okenskih mizarjev, zato je Corban zasnoval aluminijast kanal, ki ga je mogoče pritrditi na obstoječa okna, da bi jih zapiral, da bi jim dal nov videz in zaščitil staro mizarstvo. Zamenjali smo tudi vso staro kozarec, kar je močno spremenilo.

Mavčne tapete smo slikali v Duluxu 'Taihape', s čimer smo zelo zadovoljni. Prav tako smo se vrnili okrog vhoda in oblikovali novo pregrado za našo oznako, znova pa smo uporabili Dulux 'Taihape', da se skupaj poročimo z različnimi materiali.

Notranja nadgradnja

Notranjost je bila za začetek nered. Imela je siva tla, poslikana s sklenino, vsa pa so bila razrezana in poškodovana, notranje stene so bile pobarvane roza, na stenah so bila mesta, ki ne potrebujejo sten, in imel je nered, ki ga je ustvarilo preveč različnih materialov. Naš izziv je bil spremeniti postavitev, da bi ustvarili večji maloprodajni prostor spredaj, in zadaj tovarne spremeniti v odprt pisarniški prostor s skladiščenjem, ki bi ga bilo mogoče skriti za notranjo steno ... vse brez porabe preveč denarja!

Maloprodajna trgovina

Pod steno, ki je spredaj delila bistveni maloprodajni prostor, smo podrli stečaj in ko smo se spustili pred signalizacijo zunaj, ki je pokrivala okna, se je naravnost v vesolj prikradel ljubki tok naravne svetlobe. Vendar pa je ta nenadna osvetlitev tudi razkrila, da sta bila okna in steklo v precej slabem stanju.

Mavec in barve so bile vse, kar je bilo potrebno za ustvarjanje kosti naše maloprodajne trgovine, nato pa je bilo le vprašanje, kako ga opremiti s policami in izdelki. Do novembra lani je bila naša vodilna trgovina odprta za poslovanje, ravno za božič.

Skupni pisarniški prostor

V naši novi pisarni smo se lahko nastanili več ljudi in nam je bila všeč ideja odprtega, skupnega prostora. Želeli smo ustvariti tudi foto studio z naravno svetlobo za razkrivanje naše sobe in tudi skladiščenje, ki bi ga bilo mogoče skriti stran. Ko smo s tal odstranili vse obstoječe regale in sneli opažne stenske letve, nam je ostal en velik prostor, ki je predstavil številne možnosti postavitve.

Prvi korak je bil zamenjati in prebarvati vse stene ter narediti stare jeklene nosilce 'nevidne' tako, da jih pobarvamo v isto barvo. To je bilo ogromno dela, še posebej, ker so nekateri tramovi zarjaveli in jih je bilo potrebno popraviti, preden smo lahko slikali. Na strop smo postavili tudi belo poliestrsko izolacijo, ki je zakrila streho iz piščančje žice in tinfoila!

Postavitev

Da bi prostor razdelili na polovico, da smo naredili skladišče na eni strani in pisarno na drugi, smo zgradili steno po sredini, narejeno iz recikliranih kartonskih cevi. To je prostoru dodalo popolnoma novo teksturo in material ter lepo kontrastiralo z belimi stenami in tlemi. Nato smo ustvarili studio za razkrivanje naše sobe in dodali pohištvo. Corban je sestavil neverjetno 3, 4 metra dolgo mizo, ki je kot nalašč za našo odprto pisarno, mi pa smo dodali viseči stol za naš 'kotiček razmišljanja'. Zgornja mezzaninska etaža je bila spremenjena v pisarniški prostor, ki ga najamemo notranjemu oblikovalcu (za pomoč pri plačilu najemnine).

Kopalnica

Nekaj ​​časa smo porabili tudi za kopalnico in jo poslikali v najljubši razpoložen zeleni barvi, Dulux 'Mount Messenger'. Bila je že precej slabo osvetljena soba, zato smo z barvanjem v temnejšo barvo poudarili atmosferski občutek. Corban je v trgovini Trade Me našel nekdanje demo ameriške hrastove talne obloge, kar je idealen za polaganje v kopalnici, zalednih prostorih in pomožnih prostorih. •

Besede in stajling: Alex Walls. Avtor fotografije: Sophia Bayly.

Pustite Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here